Hannbjørn felt i Ringebu

En bamse på 246 kilo ble ved 13.30-tida søndag felt i Imsdalen i Ringebu.

Jegeren som skjøt heter Rolf Harald Østmoe og er fra Trysil. Dette er den  første av fire bjørner det er gitt fellingstillatelse på under lisensjakta i  høst.

– Det er første gangen jeg har skutt bjørn, sier Østmoe til www.gd.no. Han har  vært på bjørnejakt flere ganger før, men aldri vært på skuddhold. I helga  deltok han i et jaktlag på åtte-ti personer. Sporingen søndag startet ved  sjutida om morgenen.

Eldre bjørn

Bamsen blir beskrevet som en eldre hannbjørn med ganske nedslitte tenner.  Antakelig åtte-ti år. Fjelloppsynssmann Erik Hagen i Ringebu, opplyser at det ble tatt prøver av  dyret, og at disse skal sendes NINA, Norsk Institutt for Naturforskning.

kilde http://www.gd.no/nyheter/article4638013.ece
Publisert 11.10.2009