Tur til Styggdalen - Tur gjennom Skådalen

Mandag 20. juli 2000 la vi brødrene "broders"(Helge og Harald) ut på ekspedisjonen til den mye omtalte "Styggdalen", turen startet fra Åsdalstjønna ca. kl. 17.00, og vi gikk deretter stien opp mot Grønnfjelltjønna der ogsâ hestfølget fra Remdalen gikk. Etter en kort fotopause fortsatte vi innover mot Hestknappen.

Ned fra Hestknappen så vi en rein som sprang innover mot Åsdalsætra, og vel nede på slettta mellom Hestknappen og Gråvorda var det på tide med kaffe og mat, samtidig kom det pelssau opp langs Hestknappen og forsvant samme vei som reinen. Da vi nærmet oss Gråvorda oppdaget vi en steinmur innuder ei bjørk, den så ut til og ha vært der en stund, men vi antok det var reinsjeger som hadde laget den som skytterstilling.

Klikk på de store knappene for og se bilder fra turen

Vi måtte selvfølgelig opp på Gråvorda for og sjekke utsikten før vi fortsatte ned til Styggdalen, selve gråvorda består bare av grå stein, derav navnet går jeg utfra. det var ikke noe og si på utsikten, vi så langt i alle retninger (1094 moh). Styggdalen var utrolig, bratt og jæ...., men utrolig spektakulær og med et lite "nøkken"-tjern i bånn, bare se bildene, det var rett og slett som hentet ut av et eventyr. Har dere ikke vært der, så har dere gått glipp av noe spesielt.

Vi fortsatte sørover langs Åsdalstangen på øst-sia, i relativt ulendt terreng på forskjellige saustier, vi så også ei elgkolle med kalv, og deretter ned mot Krokbakken for og krysse Rundhallåa der og la vår far, Kåre plukke oss opp. Klokka hadde da blitt ca. 21.30, og vi hadde fått mye trim og et nytt minne i den store minneboka fra Imsdalen.

Tur til Styggdalen - Tur gjennom Skådalen


©Rettigheter

Denne siden er laget av Imsdalen Webdesign DA ansvarlig: Helge Huse